Adventsproject Levenslicht

Het thema van het project is: levenslicht. De uitdrukking ‘het levenslicht zien’ betekent geboren worden. In de Bijbel zijn leven en licht sterk op elkaar verbonden: als God leven op aarde maakt, begint Hij met licht. God zelf wordt ook vaak omschreven als licht, en in het evangelie van Johannes vertelt Jezus dat Hij het licht der wereld is (Joh. 8:12).
Levenslicht is een wonder dat God aan mensen geeft. In dit project horen we over vrouwen die daarbij een belangrijke rol spelen.

Webinar adventsproject

Bekijk hier het webinar over het adventsproject dat op woensdag 28 september jl. werd uitgezonden. In dit webinar geeft Erik Idema (uitgever Kind op Zondag) een uitgebreide toelichting op het adventsproject.

Projectonderdelen

Het project bestaat uit posters, gezinsboekjes en het adventsproject digitaal. De musical die bij deze periode hoort vindt u in het adventsproject digitaal. En de verhalen en werkbladen staan in Kind op Zondag – jaargang 91 blok 3. Niet-abonnees kunnen blok 3 als download aanschaffen in onze webshop.

In de voordeelset vindt u het adventsproject digitaal én de papieren posters. De verschillende onderdelen zijn vanaf half september beschikbaar in de webshop.

Het projectlied kunt u beluisteren en downloaden (inclusief liedtekst) op deze pagina.

Gezinsboekje Levenslicht

Het gezinsboekje is een boekje vol verhalen en creatieve activiteiten voor de hele adventsperiode. Doe de proefjes, lees de gebeden en verhalen en onderneem de gezinsactiviteiten. U kunt het boekje zelfstandig lezen en gebruiken. Maar het gezinsboekje is ook onderdeel van het adventsproject van Kind op Zondag. Leuk om aan alle gezinnen in uw kerk mee te geven!

1 set bestaat uit 10 exemplaren van het gezinsboekje. Prijs: € 12.50.

Posters

Voor elke zondag is er een nieuwe poster (formaat: A1). Op de poster is de vrouw te zien die centraal staat, met op de achtergrond wat kenmerkende elementen uit het verhaal. U kunt de posters voorin de kerk hangen en met de kinderen bekijken voordat ze naar hun eigen ruimte gaan. Op de pagina Vieren in blok 3 van Kind op Zondag vindt u suggesties om hierover met de kinderen in gesprek te gaan. Niet-abonnees kunnen blok 3 als download aanschaffen in onze webshop.

A1-formaat, 5 posters.

Prijs: € 27,50.

Kerstmusical: Een beeld op stand

Bij dit project is een korte kerstmusical gemaakt, die bijvoorbeeld tijdens het kinderkerstfeest kan worden gespeeld.
De musical speelt zich af in het stadje Magerdam (dat ligt in de Roemelerwaard, vlakbij Wijk bij Doorsnee). De burgemeester van Magerdam vindt dat er een standbeeld moet komen, maar van wie? Uiteindelijk wordt besloten dat er een anoniem standbeeld zal komen, waarin iedereen herkend kan worden die een standbeeld verdient.

  • Opvoeringsduur: ca. 20 minuten
  • Aantal liedjes: 4 + projectlied
  • Aantal spelers: minimaal 6, maximaal 15*)

*) Een grotere groep kan ook, maar dan zijn er veel spelers die geen eigen tekst hebben.

Als u het digitale adventsproject aanschaft ontvangt u een download waarin naast de projectverbeelding alle bestanden voor de musical zitten: het script, bladmuziek, ingezongen versies van de liedjes en soundmix-versies.

Adventsproject digitaal

Het adventsproject digitaal bestaat uit:

  • Het projectlied
  • Musical: liedjes & script
  • Digitale posters

Prijs: € 25,95

Adventsnummer (blok 3)

Bij het project heeft u het adventsnummer (blok 3) van Kind op Zondag nodig.
Bent u abonnee, dan kunt u blok 3 op deze pagina downloaden.

Blok 3 is ook als download te koop in onze webshop.