Van de redactie

In de adventstijd gaan we vol verwachting op weg naar kerst. We kijken uit naar de komst van de Heer. Dat doen we dit jaar met verhalen over bijzondere vrouwen uit het Oude Testament, die door de evangelist Matteüs genoemd worden als ‘voormoeders’ van Jezus. Door hun verhalen te vertellen, krijgen we ook iets te zien en te horen van wie Jezus zal zijn.

Matteüs noemt in het geslachtsregister van Jezus de namen van Tamar, Rachab, Ruth, de vrouw van Uria (= Batseba) en Maria. Stuk voor stuk zijn het bijzondere vrouwen, die ervoor zorgen dat het verhaal van de stam Juda en het koningshuis van David door kan gaan. In het adventsproject zeggen we: deze vrouwen hebben een standbeeld verdiend. Elke week kan een poster in de kerk worden gehangen waarop de vrouwen als standbeeld zijn getekend. Ook kunnen levende standbeelden in de kerk laten zien waar het over gaat. Het thema dat we daarbij gekozen hebben is ‘Levenslicht’. Het levenslicht zien is synoniem voor geboren worden. Ook over God wordt vaak gesproken als het levenslicht. Het is een thema vol hoop en verwachting.

Ter voorbereiding op het project organiseerden we op 28 september jl. een webinar (bekijk de opname van het webinar). In de adventstijd kunt u luisteren naar de speciale Kind op Zondag-podcast voor de leiding, waarin de verhalen en thema’s worden besproken. Ik wens u alvast een mooie adventstijd toe!

Met vriendelijke groet,

Erik Idema,
Hoofdredacteur Kind op Zondag