Van de redactie

Zou jij graag rijk willen zijn? Wat is dat eigenlijk, rijkdom? Hoe word je rijk, wanneer ben je het, hoe voelt het om rijk te zijn? En wat doe je met je rijkdommen? Over dit soort vragen gaan we rond de zomer met de kinderen in gesprek. We horen hoe Jezus vertelt over echte rijkdom. Die bestaat niet uit volle schuren, mooie spullen of een dikke portemonnee: echte rijkdom vind je bij God. Jezus vertelt over een schat in de hemel die niet slijt en die niemand van je afpakt, maar die je wel met elkaar kunt delen. Ook horen we hoe Jezus zijn leerlingen leert bidden en welke plaats je kunt kiezen als je ergens te gast bent. Stuk voor stuk mooie, inspirerende verhalen die het onderzoeken waard zijn!

In veel kerken is er in de zomerperiode geen kindernevendienst. Maar dat betekent niet dat er geen Bijbelverhalen verteld worden aan kinderen! U kunt het materiaal doorsturen naar de ouders in de gemeente, zodat zij de verhalen thuis met de kinderen kunnen delen. Denk daarbij ook aan de podcasts met de ingesproken verhalen op onze website; daarmee kunnen de kinderen ook zelf naar het verhaal luisteren.

Dit nummer is het laatste blok van dit seizoen, jaargang 90 van Kind op Zondag. Het is een bijzonder jaar geweest, met periodes van coronamaatregelen waardoor diensten vanuit huis werden meegevierd. Nadat kerken weer opengingen voor kerkgangers, duurde het in sommige gemeenten een tijdje voordat alles weer opgestart was. Bij dat alles hebben kerken veel veerkracht getoond. We hopen dat dat ook komend jaar weer zal leiden tot veel inspirerende en zinvolle momenten. Wij bereiden ons in ieder geval alweer met veel enthousiasme voor op een nieuw seizoen. Maar eerst wens ik u een mooie zomer!

Met vriendelijke groet,

Erik Idema,
Hoofdredacteur Kind op Zondag