Van de redactie

We leven in bijzondere tijden. Online kerkdiensten, thuisonderwijs, anderhalve meter afstand houden… Een jaar geleden hadden we niet gedacht dat we er in zo korte tijd aan zouden moeten wennen. Maar bij alles wat veranderde, waren er ook dingen die hetzelfde bleven. In kerken en huiskamers lezen we al eeuwenlang dezelfde verhalen. Die verhalen veranderen niet; maar omdat de wereld verandert, klinken ze toch steeds als nieuw.

In de afgelopen periode zijn op veel plekken alternatieve vormen van kindernevendienst ontstaan. Leiders maakten filmpjes waarin ze de kinderen rechtstreeks konden toespreken. Ook werden ouders en kinderen uitgenodigd om zelf met de verhalen aan de slag te gaan. We hopen dat de verhalen daardoor hebben kunnen doen wat ze al eeuwenlang doen: hoop geven, verrassen en aan het denken zetten.

Deze zomer lezen we uit het Evangelie van Matteüs. We hopen dat de verhalen opnieuw kunnen inspireren en mensen kunnen verbinden. Met het oog op thuisgebruik zullen we de verhalen zonder inlog blijven aanbieden op de website voor de periode dat kerken noodgedwongen gesloten zijn vanwege de Coronamaatregelen.

Ik wens u en de kinderen een goede zomer!

Met vriendelijke groet,

Erik Idema,
Hoofdredacteur Kind op Zondag