Van de redactie

Het is goed dat mensen er voor elkaar kunnen zijn. Om samen te genieten van het leven, maar ook om elkaar te troosten en te steunen als dat nodig is. Jezus heeft laten zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Hij deed voor hoe mensen voor elkaar kunnen zorgen op de weg naar Gods koninkrijk. Wie daar iets van ervaart, kan dankbaar zeggen: Wat goed dat jij / u er bent!

In het veertigdagentijdproject van dit jaar vieren we de nabijheid van andere mensen en van God in ons bestaan. In de verhalen ontdekken we wat het betekent om er niet alleen voor te staan. De weg van Jezus is een weg van liefde en vertrouwen, maar ook een weg van angst en verdriet. Juist op moeilijke momenten mogen we bidden om Gods aanwezigheid, en hopen op de steun van mensen om ons heen. Zo leven we toe naar het verhaal van Pasen, waarin we horen dat God zijn kind ook in de dood niet loslaat.

Bij het project is een groot projectboek gemaakt, dat voorin de kerk op een standaard kan worden gezet. Elke week is er een nieuwe introductie bij het Bijbelverhaal en thema. Ook zijn er gezinsboekjes, een projectlied en een opzet voor een paasnachtviering met kinderen. Ik wens u weer veel inspiratie rond de verhalen van deze periode!

Met vriendelijke groet,

Erik Idema,
Hoofdredacteur Kind op Zondag