Van de redactie

Lezingen uit de boeken 1 en 2 Samuël vormen de rode draad van deze herfsttijd. We horen hoe de kleine David wordt aangewezen als toekomstige koning, hoe hij de reus Goliat verslaat en in het paleis van koning Saul terecht komt. Maar we horen ook over de spanning die dat oplevert. Koning Saul staat David naar het leven; kan hij daaraan ontsnappen? Naast de verhalen over David en Saul lezen we uit het evangelie van Lucas. Jezus verlegt grenzen in deze verhalen: er gebeuren dingen die geen mens voor mogelijk hield.

Het thema van deze periode is: Kan jij dat? Met de kinderen staan we stil bij wat je zelf kunt en hoe een ander jou kan helpen. Ook God kan daarin een rol spelen: In de Bijbelverhalen zien we hoe mensen dingen kunnen die ze op eigen kracht nooit voor elkaar zouden krijgen.

Met ingang van deze nieuwe jaargang kunt u Kind op Zondag ook digitaal gebruiken. Op deze website vindt u op elk moment de verhalen en werkvormen voor de eerstvolgende twee zondagen. De overige materialen vindt u in het blad. Om de digitale bestanden te kunnen bereiken, kunt u zich vanaf 15 augustus registreren op deze website. Hiervoor hebt u uw abonneenummer nodig. U vindt dit nummer in de brief die u eind mei van ons hebt ontvangen.

Wij wensen u en de kinderen weer veel inspiratie in de komende periode!

Met vriendelijke groet,

Erik Idema,
Hoofdredacteur Kind op Zondag