Materiaal voor thuis

Nu de kerken dicht zijn, kunnen wij ons voorstellen dat u graag thuis met de kinderen aandacht besteedt aan de Bijbelverhalen.
Het materiaal voor de komende zondagen is daarom zonder inlog te downloaden.

Welkom bij Kind op Zondag

We hebben iets te vieren! De Bijbel vertelt wonderlijk mooie verhalen, die al eeuwenlang van mond tot mond gaan. Het zijn veelzeggende, betekenisvolle verhalen waarin we onszelf en anderen kunnen tegenkomen. Verhalen waarin we iets op het spoor komen van God, die ons denken te boven gaat. Zijn Zoon Jezus liet zien hoe God naar mensen toe komt.

Ook voor kinderen kan de Bijbel een bron van inspiratie zijn. Kind op Zondag helpt u – ouder, kindernevendienstleider, jeugdwerker of predikant – om deze verhalen met kinderen te delen. Voor elke week is er een nieuw Bijbelverhaal met werkvormen, liedjes, gebeden en andere activiteiten. Ook bieden we nieuwe, verrassende vormen om met kinderen het leven te vieren.

In de kerk

In de kerk

Kind op Zondag biedt materiaal voor elke week: verhalen, werkvormen, liedjes, gesprekssuggesties en spelactiviteiten. Daarnaast ontwikkelen we suggesties voor alternatieve vormen van vieren, zoals een paasnachtwake met kinderen, een wandelviering.

Lees verder

In deze periode

Deze zomer lezen we uit het Evangelie van Matteüs. We hopen dat de verhalen opnieuw kunnen inspireren en mensen kunnen verbinden. Met het oog op thuisgebruik zullen we de verhalen zonder inlog blijven aanbieden op de website voor de periode dat kerken noodgedwongen gesloten zijn vanwege de Coronamaatregelen.

Lees verder

Komende zondag

Jezus vertelt twee verhalen over de waarde van het koninkrijk. In allebei de verhalen verkopen mensen alles wat ze hebben om de kostbare schat van het koninkrijk te krijgen.

Lees verder