Presentatie Adventsproject

De afgelopen jaren organiseerde Kind op Zondag twee keer per jaar een serie projectavonden voor Advent en de Veertigdagentijd. Vanaf dit jaar vervangen we deze avonden door een online projectpresentatie.

Amersfoort, 29 mei 2017

Beste abonnees en bezoekers van onze projectavonden,

Jarenlang was het een goede gewoonte: twee keer per jaar trokken we met Kind op Zondag het land door om onze projecten voor Advent en de Veertigdagentijd aan u te presenteren. De laatste jaren deden we dat op acht verschillende locaties, verspreid door het land. Op deze avonden vertelden we de verhalen, we presenteerden de projectmaterialen en er was ruimte voor ontmoeting en uitwisseling.

Door veel bezoekers werden de avonden als inspirerend en nuttig ervaren. En zo beleefden wij ze zelf ook. Voor mij persoonlijk waren de avonden steeds opnieuw een goede gelegenheid om samen met u na te denken over hoe we kinderen kunnen laten delen in de rijkdom van de Bijbelse verhalen. In de afgelopen elf jaar heb ik ruim 120 projectavonden geleid. Op weg naar Goes, Zuidhorn en andere plaatsen heb ik me steeds opnieuw gerealiseerd hoe bijzonder het is dat in ons land zo veel mensen zich vrijwillig inzetten voor het kindernevendienst- en zondagsschoolwerk. Ik wil alle bezoekers van de avonden dan ook heel hartelijk bedanken voor hun komst, hun enthousiasme en hun betrokkenheid.

Hoewel de avonden over het algemeen goed bezocht werden, hebben we toch besloten om onze projectpresentaties niet meer op deze manier te organiseren. We zetten de investeringen voor deze avonden voortaan in om het project online aan u te presenteren. Daarmee kunnen we meer mensen in de gelegenheid stellen om zich goed voor te bereiden op het project. We realiseren ons goed dat we daarmee ook iets kwijt raken, want persoonlijk contact is nooit helemaal te vervangen door een online aanpak. Maar na alle voors en tegens te hebben afgewogen, zijn we toch tot deze beslissing gekomen.

Vanaf 25 september vindt u op onze website een projectpresentatie, waarbij we filmpjes gebruiken om u meer te vertellen over de komende adventstijd. Het project zelf wordt uiteraard gewoon ontwikkeld op de manier die u van ons gewend bent. Ik hoop dat u daarmee weer voldoende inspiratie vindt om in de adventstijd met de kinderen aan de slag te gaan!

Met vriendelijke groet,
Erik Idema, hoofdredacteur / uitgever