Kind op Zondag nr. 6

Van de redactie

In de zomer lezen we uit het Evangelie van Lucas. Lucas vertelt hoe Jezus door Israël reist om overal te vertellen over Gods koninkrijk. Overal waar hij is, komt de wereld tot bloei: Jezus trekt een spoor van geluk door de straten. We horen hoe hij mensen uitnodigt om met hem mee te gaan, op weg naar een nieuw begin. Het thema dat we bij deze verhalen gekozen hebben is: Dit doe ik voor jou. Jezus laat zien wat God voor mensen doet. En hij moedigt ons aan om hetzelfde te doen.

Op de zondagen van 21 juli t/m 11 augustus is het overal in Nederland vakantie. De meeste kerken hebben op deze zondagen ook geen kindernevendienst. Daarom bieden we wat minder materiaal aan dan gebruikelijk: per zondag een pagina met een vertelling en enkele suggesties voor verwerking. Ook is er voor elke zondag een werkblad. Tip: Kopieer de werkbladen voor de kinderen en deel ze bij binnenkomst uit als er geen kindernevendienst is. Dan kunnen de kinderen tijdens de kerkdienst met dit werkblad aan de slag. De uitleg vindt u steeds op de pagina ervoor.

Misschien hebt u het in het vorige nummer al gelezen: Na de zomer zal Kind op Zondag ook digitaal gaan verschijnen. Elke abonnee kan dan op de website het materiaal voor de eerstvolgende twee zondagen inzien. We denken dat dit veel praktische voordelen oplevert en zijn natuurlijk benieuwd naar uw ervaringen. Op bladzijde 2-3 leest u meer over deze vernieuwing. In augustus wordt u nader geïnformeerd over de toegang tot de website.

Ik wens u en de kinderen weer veel inspiratie rond de Bijbelverhalen en alvast een goede zomer!

Met vriendelijke groet,

Erik Idema,
Hoofdredacteur Kind op Zondag

Zondag 16 juni 2019 – Johannes 3:1-16

klik om te vergroten

Mag ik iets vragen?
Nikodemus, een Farizeeër, gaat ’s avonds laat naar Jezus. Hij heeft veel vragen. Hoe kan een mens opnieuw geboren worden als hij al oud is? Hoe kan hij opnieuw tevoorschijn komen uit de buik van zijn moeder?

Naar boven

Zondag 23 juni 2019 – Lucas 8:26-39

klik om te vergroten

Ik maak je los
In het verhaal van deze zondag komen we een man tegen die vast zit, om te voorkomen dat hij zichzelf verwondt. Maar telkens rukt hij zich weer los. Jezus gaat naar hem toe en verlost hem. De man gaat naar huis en vertelt iedereen wat er gebeurd is. Dit heeft zijn leven totaal veranderd.

Naar boven

Zondag 30 juni 2019 – Lucas 9:51-62

klik om te vergroten

Waar wil je heen?
Jezus is met zijn leerlingen rechtstreeks op weg naar Jeruzalem om het paasfeest te vieren. Maar steeds komt er iemand die zegt: ‘Je kunt ook hier langs, dan kom je er ook wel.’

Naar boven

Zondag 7 juli 2019 – Lucas 10:1-20

klik om te vergroten

Ik heb iets voor je
Jezus stuurt 72 volgelingen op pad. Om zieken te genezen en vrede te brengen. Met de kinderen denken na over de uitspraak: ‘Ik heb iets voor je’? Wat zou het leukste zijn dat je aan iemand kunt geven? Hoe is het om zoiets te geven?

Naar boven

Zondag 14 juli 2019 – Lucas 10:25-37

klik om te vergroten

Naast wie sta jij?
Vandaag lezen we het prachtige, bekende verhaal van de barmhartige Samaritaan. Het koninkrijk van God ziet eruit als een beroofde reiziger. Je hoeft maar bij hem neer te knielen en je bent er.

Naar boven

Zondag 21 juli 2019 – Lucas 10:38-42

Neem de tijd!
Jezus is te gast bij Maria en Marta.

Naar boven

Zondag 28 juli 2019 – Lucas 11:1-13

Vraag maar gerust
Jezus vertelt zijn leerlingen dat ze de Vader mogen vragen om wat ze nodig hebben.

Naar boven

Zondag 4 aug 2019 – Lucas 12:31-21

Vergeet niet te leven
Twee broers komen bij Jezus omdat ze ruzie hebben over een erfenis.

Naar boven

Zondag 11 aug 2019 – Lucas 12:32-40

Op de uitkijk
Jezus vertelt zijn leerlingen dat je kunt uitkijken naar God. Blijf waakzaam.

Naar boven

Zondag 18 aug 2019 – Lucas 12:49-56

klik om te vergroten

Wat gaat het worden?
In het verhaal voor de jongste kinderen kijken twee mensen naar de lucht om te zien wat voor weer het wordt. In het verhaal voor de oudste kinderen nemen mensen een parasol mee, want het wordt een warme dag. Maar weten ze ook wat er in de wereld gaat gebeuren? Het is nu de tijd dat het koninkrijk zal aanbreken.

Naar boven

Zondag 25 aug 2019 – Lucas 13:22-30

klik om te vergroten

Dit wil je niet missen!
Iemand stelt Jezus de vraag: Zijn er maar weinigen die worden gered? Jezus antwoordt dat er redding is voor velen. Maar dat zij daar zelf voor in beweging moeten komen. Het is alsof God de sleutel van zijn huis aan mensen gegeven heeft.

Naar boven

Krabbelviering – Lucas 10:25-37

De barmhartige Samaritaan
Het verhaal van de barmhartige Samaritaan voor de allerkleinsten. Met een gebedje, liedjes en meer.

Naar boven