Inhoud Kind op Zondag

Zondag 8 april 2018 – Genesis 3:1-24

Ik zou zo graag…
Adam en Eva mogen van bijna alle bomen eten, behalve van die ene. Ze doen het toch… ‘Ik was het niet, het was Eva’, zegt Adam. ‘Ik was het niet, het was de slang’, zegt Eva. Maar dat verandert niets aan wat er gebeurd is. Wilt u aan de slag met het verhaal over de verschijning van Jezus aan zijn vrienden, Johannes 20:24-31, kijk dan op bladzijde 10.

Naar boven

Zondag 15 april 2018 – Genesis 4:1-16

Ik zie het aan je
De Heer ziet het offer van Abel wel en het offer van Kaïn niet. Hoe dat komt, wordt niet verteld. Wel wat het gevolg is. Nog voordat Kaïn zijn broer heeft doodgeslagen, spreekt God Kaïn aan op zijn kwaadheid. Later merkt de Heer hem met een teken: het is aan hem te zien wat hij gedaan heeft. Wilt u aan de slag met het verhaal over de derde keer dat Jezus aan zijn vrienden verschijnt, Johannes 21:15-24, kijk dan op bladzijde 17.

Naar boven

Zondag 22 april 2018 – Johannes 10:11-16

De goede herder
Jezus vertelt over zichzelf als een goede herder. Een herder die alles voor zijn kudde over heeft. Zo zorgt Jezus voor mensen: Hij loopt niet weg voor dreiging en gevaar, maar blijft bij ze. Met de kinderen denken we aan de hand van dit verhaal na over trouw en zorgzaamheid. Wilt u aan de slag met het verhaal over hoe groot kun je worden?, Genesis 6:1-3, kijk dan op bladzijde 25.

Naar boven

Zondag 29 april 2018 – Genesis 6:5-22

Verbonden
Vandaag gaat het over Noach, een mens die leeft in verbondenheid met God. Hij is een rechtschapen man die een voorbeeldig leven leidt. Dat is de basis waarmee God verder wil. Hij vraagt Noach om een ark te bouwen waarin het goede leven zal worden bewaard. Wilt u aan de slag met het verhaal van de wijnstok, Johannes 15:1-8, kijk dan op bladzijde 32.

Naar boven

Zondag 6 mei 2018 – Genesis 8:1-14

Op de uitkijk
Noach is met alle dieren in de ark gegaan en toen is het gaan regenen. Héél hard gaan regenen. Maar nu wordt het weer droog. Noach staat op de uitkijk en ontdekt dat de aarde langzaam maar zeker weer tevoorschijn komt. Wilt u aan de slag met het verhaal over vriendschap, Johannes 15:9-17, kijk dan op bladzijde 40.

Naar boven

Zondag 13 mei 2018 – Genesis 9:8-17

Dat beloof ik
Noach en de dieren zijn de ark uit gegaan; de aarde is weer droog. Dan doet God een belofte aan Noach: Nooit meer zal het zo erg zijn op de aarde. De regenboog is hiervan het teken. Met de kinderen denken we deze week na over beloftes. Wilt u aan de slag met het verhaal van Hemelvaart, Handelingen 1:1-11, kijk dan op bladzijde 47.

Naar boven

Zondag 20 mei 2018 – Genesis 11:1-9

De wereld in
Het verhaal van de toren van Babel laat zien dat mensen de wereld moeten bewonen: op verschillende plekken, op verschillende manieren als een veelkleurige schepping. We willen deze pinksterzondag stilstaan bij hoe mooi veelzijdig de mensheid kan zijn en dat je in die veelzijdigheid toch ook veel kunt delen. Wilt u aan de slag met het verhaal van Pinksteren, Handelingen 2:1-24, kijk dan op bladzijde 55.

Naar boven

Krabbelviering – Genesis 6-9

Noach
Een verhaal, werkvormen, liedjes en een gebedje voor de allerkleinsten.

Naar boven